Örgryte tog över ledningen i Swedish Chess Team Battle

Publicerad 19 maj, 2020 av Ingemar Falk

Stormästaren Alexandr Fier, trefaldig brasiliansk mästare, spelade för Örgryte SK i söndags. Örgryte har värvat ihop ett starkt lag i slutfasen av division 1-spelet i Swedish Chess Team Battle. Foto: Wikimedia

När tredje omgången av Swedish Chess Team Battle spelades på söndagen var deltagarantalet åter uppe kring 500, den här gången var hela 494 spelare med.

I högsta divisionen var Örgryte SK överlägset denna gång. Reglerna säger att man ska vara huvud- eller bimedlem i klubben, och ÖSK har varit ute i värvartagen och fyllt på sin ratinglista som man inte sett sedan Bingolottotiden när svenska klubbar tog världsspelare till Allsvenskan.

Det görs inga ändringar av reglerna denna säsong, men till säsong 2 kan det bli aktuellt med att begränsa antalet utländska titelspelare i varje lag till säg tre stycken. Men det återkommer vi till då.

Nu är det säsong 1 som gäller och där blir det en jämn finish mellan just Örgryte och Rockaden Stockholm. Båda har lika många poäng med endast två omgångar kvar.

Ställningen i division 1.

I division 2 har Farsta ledningen, och även Gävle schackallians ligger på uppflyttningsplats – men där är också Solna SS och SS Manhem med och hugger i toppen. Kring nedflyttningsstrecket ser vi en ännu hårdare strid.

Ställningen i division 2.

Uppsala SSS och Kristineberg SCB har greppet om uppflyttningsplatserna i division 3, men lagen får se upp för Visby SK som är på stark frammarsch.

Ställningen i division 3.

I division 4 ser vi en del klubbars andralag vara med, och där ser det ljust ut för Västerås SK, lag 2. Men efter två raka segrar fick Västerås ge sig för Ervalla SS i söndags. De två lagen har en fin chans att gå upp i trean.

Ställningen i division 4.
Resultat: Div 1 Div 2 Div 3 Div 4