Örgryte och Rockaden Stockholm gör upp om första guldet i onlineligan

Publicerad 27 maj, 2020 av Ingemar Falk

Rockaden Stockholms stormästare Arturs Neiksans hade på söndagen en mer framgångsrik turnering än Wasa SK:s Bassem Amin. Wasa SK:s blygsamma placering gör att det nu helt och hållet står mellan Örgryte och Rockaden Stockholm om slutsegern i Swedish Chess Team Battle. Foto: Lars OA Hedlund

Med bara en omgång kvar efter söndagens bataljer som samlade 493 (!) spelare i fyra divisioner börjar det utkristallisera sig kamper inför finalen den 31 maj.

Ställningen i division 1.

DIVISION 1:
Örgryte som värvat flera utländska titelspelare på sin ratinglista har nu greppet i division 1. Men Rockaden Stockholm har fortfarande chansen, men då gäller det att vinna och ta in de där 77 partipoängen i särskiljning. I botten av tabellen är Kungstornet avsågade men det blir en rejält hård strid mellan Rockaden Umeå, Växjö SK och Stockholms schacksällskap om vilket lag som får kliva ner i division 2.

Ställningen i division 2.

DIVISION 2:
Solna SS vann i söndags och har nu tagit sig över uppflyttningsstrecket till högsta serien. Kan Gävle slå tillbaka i sista omgången på söndag. Farsta SK har en stabil ledning, och har alla möjligheter att enkelt ta hem division 2-segern. I botten ligger Malmö AS och Trojanska Hästen pyrt till.

Ställningen i division 3.

DIVISION 3:
Efter en svag start med näst sista plats har Visby SK haft idel framgångar, och även lyckats fånga starka titelspelare som nu finns på deras ratinglista. Uppsala SSS leder, men ska inte känna sig helt säkra för även Kristineberg SCB är i allra högsta grad med och tampas om en topp 2-plats. I botten ligger Chess Arboga och SS Gambit skrynkligt till.

Ställningen i division 4.

DIVISION 4:
Här är det till 99% klart vilka lag som går upp i trean: Västerås SK II och Ervalla SS.