SCHACKFYRANS RIKSFINALER FLYTTAS TILL SEPTEMBER

Publicerad 19 mars, 2020 av Ingemar Falk

Riksfinalerna i Schackfyran flyttas till september. Foto: Lars OA Hedlund

På grund av coronaviruset har Sveriges Schackförbund beslutat att flytta Riksfinalerna från maj till september.

”Vi har haft en jättebra dialog med våra samarbetspartners i Helsingborg och Uppsala om behovet av att flytta Riksfinalerna i Schackfyran.

Det har nu bestämts att den södra Riksfinalen i Helsingborg kommer gå av stapeln söndag den 6 september och den norra finalen i Uppsala sker söndagen den 13 september”.

Så här kommer anmälningsprocessen se ut:

I samarbete med distrikten kommer kansliet nästa vecka skicka ut ett erbjudande till fjärdeklasser. I utskicket kommer det framgå hur de kan anmäla sig till de olika finalerna. De distrikt som inte haft möjlighet att genomföra kvaltävlingar kommer tilldelas ett fast antal direktplatser enligt först till kvarn principen. Alla skolklasser som anmäler sig kommer få en helt ny lärobok i schack som SSF tagit fram. De som deltar i Schackfyrans finaler i september kommer vara nyblivna femteklassare när tävlingen genomförs.

”Vi planerar utifrån att Coronaviruset är under kontroll i början av september och att vi som alla tidigare år kan erbjuda en riktig folkfest”, säger Fredrik Lindgren, kanslichef och Sveriges Schackförbunds Generalsekreterare.