Korallen från Noblaskolan Hagaberg övertygande vinnare i Yes2Chess 6an

Publicerad 30 maj, 2024 av Ofelia Thörnqvist

Spelarna i Segrande Korallen Foto: Andreas Backman

Under onsdagen spelades den finalen av Yes2Chess 6an, som var sist ut av de fyra deltävlingarna i Yes2Chess. Den geografiska spridningen var stor, med lag från Jönköping (Gräshagsskolan Sexan), Västerås (Korallen), Helsingborg (b-ISH-OPS II) och Göteborg (IES Krokslätt Chess Leaders).

Korallen, med samma spelare som för bara några veckor sedan vann skollags-SM för mellanstadiet inledde övertygande med 14-6 vinst mot tabelltvåan b-ISH-OPS II. Därefter kunde inget lag hota dem och efter vinster i samtliga tre matcher korades Korallen till vinnare av Yes2Chess 6an 2024.

– Nyckeln till framgången tror jag är ett stort engagemang från skolan som satsar på schack och elevernas eget driv att hela tiden vilja bli bättre. De har tränat ihop länge och har en härlig sammanhållning i laget! säger lagledare Andreas Backman.

Resultat