Dags att göra anmälan till Yes2Chess

Publicerad 2 oktober, 2023 av Ofelia Thörnqvist

Nu är det hög tid för pedagoger på skolor runtom i landet att göra anmälan till Yes2Chess, den stora internettävlingen för skolor. Yes2Chess är en lagtävling och består av fyra olika deltävlingar; Yes2Chess lågstadiet, Yes2Chess 5an, Yes2Chess 6an samt Yes2Chess högstadiet. I Yes2Chess lågstadiet är första pris ett skolbesök av astronauten Christer Fuglesang, i de övriga deltävlingarna är första pris 20 000 kronor. Sammanlagt är i dagsläget 623 skolklubbar anmälda till turneringen. Kanske kommer förra årets rekord på 1150 deltagande lag att slås?

Christer Fuglesang kommer på besök till vinnarna av Yes2Chess lågstadiet. Foto: Lars OA Hedlund

Sista anmälningsdag är 15 oktober. Det är mycket viktigt att anmälan kommer in i tid. Inga efteranmälningar tas emot. Skolklubbarna har sedan till den 15 november på sig att komplettera med lagdeltagare och övriga uppgifter, för att lottas in i turneringen. Anmälan ska göras av en vuxen anställd på skolan. Spelstart för Yes2Chess är direkt efter jullovet VT 2024.

Läs mer på Yes2Chess hemsida

Här gör du anmälan