Husieskolan återigen vinnare i Yes2Chess lågstadiet

Publicerad 23 maj, 2023 av Ofelia Thörnqvist

I en rafflande final med mycket jämnt mellan de tre främsta lagen togs segern i Yes2Chess lågstadiet hem av skolschackklubben ROCKaderna från Husieskolan i Malmö. Även 2022 vann Husieskolan tävlingen, då med klubben Bondebyn. Till hösten kommer skolan alltså, precis som i fjol, få ett besök av astronauten Christer Fuglesang. Kanske blir Fuglesang även i år utmanad på en simultan? Lagledaren Sebastian Mosinski är en starkt drivande kraft för schacket på Husieskolan, och är extra stolt över att barnen som spelade i laget går i tvåan, och alltså har ett helt år kvar på lågstadiet.

De stolta segrarna ROCKaderna

På andra plats kom Team Hello Kitty från Engelska skolan Novia, endast två partipoäng efter vinnarna, och tätt efter på tredje plats kom ab stjärnorna från Söraskolan, som också hade ett lag med i förra årets final. Fyra blev Stentornets SSK från Östra Stenhagenskolan.