Chicken Nuggets från Hökarängsskolan vann uteschack

Publicerad 26 maj, 2023 av Ofelia Thörnqvist

Ett av priserna i Yes2Chess lågstadiet är ett uteschackspel, som lottas ut bland alla deltagare i turneringen. Chicken Nuggets från Hökarängsskolan blev de lyckosamma vinnarna i utlottningen och nu är uteschacket på plats på skolgården.

– Ute känns roligare med större pjäser, tycker eleverna på Hökarängsskolan

På frågan om vad eleverna gillar med schack kommer många svar. Att man får energi av spelet, att det är världens tystaste sport, att man får möta andra människor man inte känner och att det är ett analogt, äldre spel, är några anledningar som nämns till att eleverna gillar schack. Eller helt enkelt – att det är ett roligt spel!

Ännu bättre blir spelet utomhus.

-Det blir lättare och stabilare, synligare med de stora utepjäserna och att vi var utomhus var mycket roligare, säger eleverna.