Rymdföreläsning och simultan när Fuglesang besökte Husieskolan

Publicerad 4 oktober, 2022 av Ofelia Thörnqvist

Barnen i Bondenbyn tillsammans med Christer Fuglesang och lagledaren Sebastian Mosinski. Foto: Ofelia Thörnqvist

Skolschackklubben Bondebyn på Husieskolan i Malmö vann 2022 års upplaga av Yes2Chess lågstadiet. Finalen spelades i slutet av vårterminen och på tisdagen var det äntligen dags för det efterlängtade skolbesöket av astronauten Christer Fuglesang, som är första pris i tävlingen!

Och vill du att din klass ska få chansen att få besök av astronauten Christer Fuglesang kan du nu anmäla ditt skollag till årets Yes2Chess.

Christer Fuglesang hänger i soffan med eleverna. Foto: Ofelia Thörnqvist

Besöket inleddes med en VIP-stund för barnen i klubben då de fick ta selfies och autografer. Men vad barnen allra helst ville göra, var att utmana Christer Fuglesang på schack! Det ställde han upp på, och det blev en simultan där alla partier inte hann bli färdigspelade, men efter avdömning enligt Schackfyranregler vann Fuglesang 3 partier och spelade remi i 5, och visade alltså med 5,5-2,5 mot schackmästarna på Husieskolan att han är en duktig amatörspelare!

Christer Fuglesang bjöd på en simultanuppvisning. Foto: Ofelia Thörnqvist

Sedan anslöt Yes2Chess-vinnarnas klasskamrater och var det dags för rymdföreläsningen där Fuglesang visade bilder och berättade om sina rymdfärder med många spännande detaljer om livet på en rymdstation. Barnen fick också tillfälle att ställa frågor om vart bajset tar vägen i rymden, hur man gör för att bli astronaut och mycket annat.

Christer Fuglesang drog storpublik på Husieskolan i Malmö. Foto: Ofelia Thörnqvist

För barnen i Bondebyn väntar nu nya utmaningar i form av Schackfyran, och deras yngre skolkamrater är anmälda till kommande säsong i Yes2Chess lågstadiet. Kanske blir det en nytt besök av Fuglesang på Husieskolan nästa år?

Anmäl din skolklass till Yes2Chess