Kinnarpsskolan vann Yes2Chess för sjundeklassare

Publicerad 23 april, 2020 av Ingemar Falk

Finalspelet i Yes2Chess avgörs under våren för femte-, sjätte- och sjundeklassare.

Finalen för årskurs 7 i Yes2Chess avgjordes i dag, torsdag. Yes2Chess är en onlinetävling för skollag så här var det inga problem att genomföra tävlingen som planerat trots coronasituationen.

Fyra lag från olika delar gjorde upp om titeln. Vinnaren blev Shackmatt-e II från Kinnarpsskolan, följt av Enhagen från Täby Friskola, Sånnaskolans HSK och Akta Matten från Pilbäcksskolan. 

Amadeus Johansson, Alfred Martinsson, Denize Wallander, Hannes Wyatt och Olle Fredén ingick i det vinnande laget. Foto: Josef Håkanson

Sveriges Schackförbund hade domare på plats i varje lokal som deltagarna spelade från. En av dessa var Albin Ringstad, som var domare för Enhagen.

– Det är kul att se alla koncentrerade ungdomar som gör upp om titeln. Det var god stämning och de kämpade på bra, säger Albin Ringstad.

Att vara domare i Yes2Chess innebär att man finns på plats i lokalen och ser till att allt går till som det ska.

– Det var egentligen inga större problem, deltagarna hade spelat innan och visste hur det gick till”, säger Albin och fortsätter:

– Det var god stämning och de såg ut att njuta av att spela final!.  

Yes2Chess är en online turnering för lågstadiet och femte-, sjätte- och sjundeklassare som spelas under våren. Läs mer på www.Yes2Chess.se

Mer info Slutresultat, Yes2Chess 7:an