Direktplatser till Schackfyrans riksfinal

Publicerad 12 mars, 2020 av Niklas Sidmar

Med anledning av regeringens beslut att stoppa evenemang som samlar mer än 500 personer kommer Sveriges Schackförbund erbjuda ett fast antal direktplatser till Schackfyrans finaler för de distrikt som tvingats ställa in sina kvaltävlingar. Kent Vänman kommer de närmaste dagarna gå ut med information till respektive distrikt och meddela hur många platser och på vilket sätt man anmäler sig. Sveriges Schackförbund följer myndigheternas information och beslut och hoppas att coronaviruset är under kontroll i god tid före finalerna som spelas 30–31 maj. Ny bedömning av läget görs i början av april.
För de distrikt som riskerar att överstiga maxgränsen 500 personer kan en lösning vara att dela upp tävlingen i två delar, vilket gjorts av distrikten i Göteborg och Östergötland.