Härifrån kommer spelarna i flick-SM 2020

Publicerad 16 januari, 2020 av Ingemar Falk

Minna Fröling (t v) från värmländska Hammarö och Nathalie Westin som är med i Limhamns SK:s stora trupp. Foto: Lars OA Hedlund

FLICK-SM 2020: [Inbjudan] [Anmäl dig] [Anmälda spelare]

84 spelare från 11 distriktsförbund är anmälda till flick-SM som startar i Örebro på fredagen. Spelarna är övervägande från Skånes, Göteborgs och Stockholms distrikt. Deltagaren från det ”nordligaste” distriktet är Minna Fröling från SSK Hammarö.

Limhamns SK sänder den största truppen med hela 14 spelare. Andra klubbar som har en trupp med fem spelare eller fler är:

Kristallens SK, Nolereds SK, SS Manhem och Wasa SK.

Flick-SM avgörs i fyra klasser: A 17–20 år, B 14–16 år, C 11–13 år och D 10 år och yngre. Den klart största klassen är 11–13 år där hela 42 spelare är anmälda. 11-13-års generationen innehåller flera talangfulla spelare där Alva Ling Tran, Trojanska Hästen, sticker ut med över 1700 i rating.