Rilton Elo: Kan sjunde ronden bli avgörande?

Publicerad 2 januari, 2020 av Sverrir Thór

Patrick Goldsworthy hejdade Margarita Zaretovskajas framfart i Rilton Elo. Foto: Lars OA Hedlund.

LOTTNING & RESULTAT: [Rilton Cup] [Rilton ELO]
LIVEBRÄDEN: [15.00: Rilton Cup] LIVE-TV: [15.00: Rilton Cup TV] TV-ANALYS: [Sweden Wasabis om varje rond]
BILDER: [Bilder av Lars OA Hedlund]

Efter en fantastisk inledning av Rilton Elo innan nyår hann verkligheten ikapp Margarita Zaritovskaja i årets första rond av turneringen. Hon stötte på patrull i form av engelsmannen Patrick Goldsworthy och lyckades således inte utöka sin fem partier långa segersvit.

I och med segern passerade också Goldsworthy Zaritovskaja i tabellen, han har 5½ poäng på de sex ronderna men det räcker dock inte till ensam ledning. Detta då den andra svenska junioren i toppkampen, Hugo Wernberg, besegrade Mikael Arovén och har liksom Goldsworthy tagit 5½ poäng.

Dagens tredje nyckelparti i toppstriden, det mellan Haroon Azizi och amerikanen FM Alexander Betaneli slutade med remi varför de båda delar tredjeplatsen tillsammans med Zaritovskaja och ytterligare fem spelare som vann sina partier i sjätte ronden. En av dessa är Rockaden-spelaren Dan Eriksson som fick en dålig start på turneringen men har vunnit fem raka.

Rond sju spelas klockan 15 imorgon och då möts Wernberg och Goldsworthy i ett parti som kan bli avgörande för hela turneringen.