Dukat för Rilton Cup – 346 spelare har anmält sig

Publicerad 20 december, 2019 av Ingemar Falk

Det är tidiga förberedelser inför RIlton Cup som startar den 27 december. Så här kommer topprummet se ut. Foto: Lars OA Hedlund

ANMÄLDA SPELARE: [Rilton Cup] [Rilton ELO] [Rilton 1800] [Rilton Blitz, 3 jan]

Så här ser det ut – topprummet med 20 livebräden i Rilton Cup, vars 49:e upplaga startar den 27 december. Turneringen satte deltagarrekord i fjol med 398 spelare, och även denna gång kan Rilton Cup stoltsera med ett startfält på långt över 300 spelare. Hittills har 346 anmält sig.

Schack.se kommer närmare inpå turneringen titta närmare på de intressantaste spelarna i de olika grupperna, men lite kan vi avslöja:

Det är klart att Sveriges två högst rankade spelare blir Erik Blomqvist, Rockaden Stockholm och Tiger Hillarp Persson, Lunds ASK.

Tyske stormästaren Dmitrij Kollars är topprankad med sina 2584, fast bland de internationella stormästarna är kanske Oleg Romanisjin den som får flest att höja på ögonbrynen. Nostalgiker minns hans storhetstid under 1970- och 1980-talet. Bland annat från lag-EM i Skara 1980.

Då var också Anatolij Karpov med i det sovjetiska laget – och nu kommer de alltså tillbaka till svensk med bara några månaders mellanrum. Romanisjin i Rilton Cup, och Karpov i TePe Sigeman chess tournament i vår.

Oleg Romanisjin (t v) och Anatolij Karpov i samspråk under Tilburgturneringen 1979, för 40 år sedan. Foto: Wikimedia Commons