Pia Cramling jagar ny seger – och 15 000 kr – i Västgöta Open

Publicerad 19 november, 2019 av Ingemar Falk

Stormästaren Pia Cramling är en trogen gäst i Västgöta Open som i år höjt förstapriset rejält till 15 000 kronor. Pia Cramling vann i vintras, blir det en ny seger i 2020 års upplaga den 15–16 februari? Foto: Lars OA Hedlund

LÄS MER: [Turneringens hemsida] [Inbjudan] [Anmälda spelare]

Med ett förstapris på 15 000 kronor har Västgöta Open förutsättningar att bli en av 2020 års mest intressanta och starka weekendturneringar. Toppriset är faktiskt bara 5 000 kronor mindre än Sveriges största internationella turnering, Rilton Cup.

Den väl tilltagna prispotten, där även ratingpriserna höjts, har lockat intresse och med tre månader kvar finns det redan 27 anmälda, varav fyra stormästare.

Två av dem är välbekanta gäster i Västgöta Open: Pia Cramling och Juan Bellón, båda Wasa SK. De blev etta och tvåa i förra vinterns upplaga.

De två andra stormästarna som hittills anmält sig är Thomas Ernst, SS Luleå, och Sriram Jha, Indien.

I fjol deltog 93 spelare och arrangerande Skara SS hoppas i år på ännu fler deltagare.

– Anmälningslistan har redan börjat fyllas på, och vår målsättning på fler än 120 startande ser ut att bli verklighet, säger Skara SS-spelaren Rickard Dahlström som är en av aktörerna i arrangörsteamet.

Västgöta Open, som samarrangeras av Skara SS och Västergötlands Schackförbund, spelas över åtta ronder med betänketiden:
Rond 1–2: 15 minuter + 5 sekunder
Rond 3–8: 45 minuter + 10 sekunder.