Anna Cramling gör TV-debut: “Blev överraskad”

Publicerad 24 september, 2019 av Ingemar Falk

[VIDEO] Anna Cramling i TV 4 vid förra Rilton Cup

17-åriga Sverigefemman i schack Anna Cramling har en TV-debut att sa fram emot under jul och nyår. Stockholms schackförbund berättar att hon blir programledare för webbsändningarna från Rilton Cup.

Blev du överraskad när du fick frågan?
Anna Cramling svarar:

– Jo, lite överraskad blev jag eftersom jag aldrig riktigt tänkt tanken på att kommentera en tävling, det är något helt nytt för mig. Dessutom hade det blivit lite av en tradition att spela Rilton Cup så jag kunde inte tänka mig något annat.

Har du gjort något liknande framför TV-kamerorna tidigare?
– Det enda jag har gjort framför tv-kamerorna förut är att bli intervjuad för TV 4 ett par gånger inför Rilton Cup, vilket jag tyckte var jättekul.

Vad tror du gör en bra programledare under en schackturnering?
– Jag tror att det som gör en bra programledare är framför allt engagemang, om programledaren inte verkar vara engagerad eller ha kul är det svårt för andra att ha det.

Har du några TV/Twitch/YouTube-profiler inom schacket du inspireras av?
– Jag tittar inte så mycket på youtube/twitch när det kommer till schack, men jag tycker att Anna Rudolf är väldigt bra och det är alltid kul när hon kommenterar en tävling.

Slutligen: Är du nervös?
– Självklart blir det lite nervöst att kommentera för första gången och göra något helt nytt, men samtidigt tror jag att det här kommer vara en oerhört bra erfarenhet som jag verkligen ser fram emot!

[VIDEO] Anna Cramling och Erik Blomqvist i TV 4 vid Rilton Cup 2016/2017