LASK Schackstudion IM – dag 5

Publicerad 2 augusti, 2019 av Axel Smith

Turneringssegrare: Jonas Hacker, Tyskland. (Även om han på bilden ser ut att vara betydligt mindre än sin motståndare.) Både Jonas och Martin Jogstad var en halv poäng från IM-normen.

Skönhetspriset gick till Mikkel Manosri Jacobsen för sin vinst mot Aref Vasli. Sponsors motivering: “Härlig struktur i Jacobsens spelföring. Låta dam och ibland torn till viss del skydda egna kungen samtidigt som de övervakar anfallet på håll. Att Jacobsen gjorde kort rockad var heller inte dumt. Slutställningen är riktigt vacker på alla sätt med ett väntande damoffer på e8 även om svart sätter damen i räddning. Hög klass! ” Se partivisaren.

Bästa kämpe blev Kaan Küçüksari, med i snitt 58 drag per parti och endast två remier. Över hela tävlingen blev vinstprocenten 62 %, walk over-partierna oräknade. Vinnaren av tipstävlingen återkommer vi till.

Resultat
Danmark-Team International 3½-5½

Team Masters – LASK 5-4
LASK – International Team 5-4
Team Masters – Denmark 6-3
LASK – Denmark 5-4

Team International – Team Masters 6-3

Slutställning i lagtävlingen

1. Team International, 4 mp, 15½ pp
2. Team Masters, 4 mp, 14 pp
3. LASK, 4 mp, 14 pp
4. Denmark 0 mp, 10½ pp

Turneringshemsida / Resultat / Live / Samtliga partier (pgn)