Veteran-SM: Lagerborg leder 50+ och sjudelad ledning i 65+

Publicerad 8 juli, 2019 av Sverrir Thór

Tore Segerström, Köpings SS, är en av sju spelare som delar ledningen i Veteran-SM 65+. Foto: Lars OA Hedlund.

I SM finns numera tre veteranturneringar sedan man implementerat Fides nya regler om veteranklasser där man har en grupp för de som fyllt 50 och en annan för de som fyllt 65. I båda dessa klasser spelar man om SM-titeln och dessutom finns Veteran Allmän där båda åldersklasser blandas ihop.

I Veteran-SM 50+ och Veteran-SM 65+ har nu tre ronder spelats medan man i Veteran Allmän spelade första ronden på måndagen. I den yngre klassen spelar tio spelare i en Berger-grupp där förhandsfavoriten Krister Lagerborg har fått optimal utdelning inledningsvis. Han har vunnit samtliga sina partier och har en halv poäng ner till Anders Moborn på andra plats. Moborn i sin tur har en halva ner till Kjell-Åke Andersson och Zoran Gajic på delad tredje plats.

I Veteran-SM 65+ är GM Juan Bellon storfavorit att försvara sin titel från ifjol. Han är efter tre spelade ronder en av sju spelare som tagit 2½ poäng sedan han i tredje ronden spelat remi mot Erik Alquist. Utöver dessa två är det Henryk Dolata, Sören Salholm, Åke Westin, Tore Segerström och Christer Nilsson som inlett bäst och kampen i klassen ser ut att kunna bli mycket spännande.

Lottning och resultat
Livepartier 50+
Livepartier 65+
Bildbanken