Petersson i ensam ledning i JSM – veteranerna leder Mästarklassen-Elit

Publicerad 8 juli, 2019 av Sverrir Thór

GM Thomas Ernst. Foto: Lars OA Hedlund.

Bland deltagarna i Mästarklassen-Elit finns två spelare som vunnit SM-gruppen. Dessa är GM Thomas Ernst som vann SM i Lindesberg 1993 och IM Dan Cramling som vann tolv år tidigare i Ystad. Det är också dessa två herrar som efter tre ronder i årets turnering har tagit ledningen med 2½ poäng. Cramling inledde ju med två vinster och i tredje ronden fick han möta en herre med stor erfarenhet av SM-spel på högsta nivå, IM Bengt Lindberg.

Remi blev utfallet av partiet och då kunde Ernst komma ikapp honom genom att besegra FM Erik Malmstig. Endast ett parti slutade med remi i dagens rond i Mästarklassen-Elit och det spelades friskt.

Herrarna Ernst och Cramling har en halv poäng när till de närmast jagande, Joakim Nyander som slog Anders Wengholm i kampen mellan de enda spelarna i årets turnering som inte har en titel, och Bengt Lindberg. FM Jung Min Seo som i tredje ronden förlorade mot IM Tommy Andersson har sedan tagit 1½ poäng på femte plats.

Även i Junior-SM spelades friskt och samtliga fem partier avgjordes. Där fortsätter CM Baldur Teodor Petersson övertyga. Han besegrade CM Ludvig Carlsson i rond tre och är alltjämt utan poängförlust. Samtidigt förlorade FM Isak Storme mot FM Milton Pantzar och därmed är Petersson i ensam ledning efter tre ronder.  Storme är på andra plats tillsammans med Daniel Johnson som besegrade Emanuel Sundin.

Närmast dem kommer sedan Carlsson, Pantzar och Sundin som alla har blandat rejält i sin resultatmix och tagit en av varje.

Rond fyra spelas imorgon klockan 14 i båda klasserna.

För samtliga partiresultat samt genomspelningsbara partier hänvisas till länkarna nedan.

Lottning och resultat
Livepartier M-Elit
Livepartier JSM
Bilder av Lars OA Hedlund