Delad ledning i JSM och Cramling leder Mästarklassen-Elit

Publicerad 7 juli, 2019 av Sverrir Thór

CM Baldur Teodor Petersson har inlett med att slå två av förhandsfavoriterna. Foto: Lars OA Hedlund.

I Mästarklassen-Elit har IM Dan Cramling tagit ledningen efter två ronder. Han besegrade i andra ronden IM Tommy Andersson och har således tagit full pott i de två inledande ronderna, något ingen annan har gjort.

Cramling har en halv poäng ner till FM Jung Min Seo, GM Thomas Ernst och IM Bengt Lindberg som alla har tagit 1½ poäng. Seo var på den vinnande sidan i dagens rond, mot FM Erik Malmstig medan Ernst och Lindberg spelade remi mot Joakim Nyander respektive FM Harald Lögdahl.

Dagens tredje vinnare blev sedan förre förbundskaptenen Anders Wengholm som i ett maratonparti besegrade FM Tom Rydström. Wengholm revanscherade där för sin förlust i första ronden med det går tyngre för Rydström som fortfarande är utan poäng och är ensam sist i tabellen.

I Junior-SM är det något oväntat CM Baldur Teodor Petersson som leder tillsammans med FM Isak Storme. Petersson följde upp den fina vinsten mot FM Hampus Sörensen i första ronden genom att besegra FM Milton Pantzar i rond två, i dagens längsta parti i alla klasser. Därmed har Petersson inte bara inlett optimalt sett till poäng, han har också tagit sig förbi de två högst rankade spelarna i turneringen.

Storme i sin tur strödde lite salt i Sörensens sår från rond ett och favorittippade Sörensen har inlett turneringen på ett bedrövligt sätt, sett till poäng. Det finns dock gott om tid att reparera skadan men det gäller ändock att vända trenden snabbt. Trea är CM Ludvig Carlsson som besegrade Emanuel Sundin.

Spelet i både Mästarklassen-Elit och JSM fortsätter klockan 14 imorgon.

Lottning och resultat
Bilder av Lars OA Hedlund
Livesändning M-Elit
Livesändning JSM