Pia Cramling radar upp segrar – närmar sig Sjödahl

Publicerad 31 maj, 2019 av Ingemar Falk

Ledartrion i totala sammandraget i Svenskt Grand Prix: Jonny Hector, Pia Cramling och Pontus Sjödahl. Foto: Lars OA Hedlund

LIVE, Follow Chess, kl 9 & 15 [Deltalift Open] [Harplinge Mini Open]

LIVE, officiella sidan, kl 9 & 15 [Deltalift Open] [Harplinge Mini Open]

[Lottning & resultat, Deltalift Open] [Lottning & resultat, Harplinge Mini Open] [Lars OA Hedlunds bilder]

Pia Cramling radar upp vinster i Deltalift Open och leder nu med 6/6. En poäng bakom jagar de sju spelarna Hector, Pantzar, Malmstig, Jobava, Min Seo, Brynell och Jepson. Inför helgens avslutade GP-tävling i Tylösand såg Pontus Sjödahl ut att gå i mål som slutsegrare i GP-serien. Han har nu all anledning att börja se sig över axeln.

Om Pia kan avsluta tävlingen med att ta 1,5/2 på de två sista ronderna är hon ikapp Pontus på poäng. Även Jonny Hector har chansen att ta sig ikapp och förbi Pontus med en stark slutspurt.

LÄS MER: [Ställningen i Svenskt Grand Prix] [Ställningen i Lilla Grand Prix]

I dagens sista rond kunde vi se när svenska framtidslöftet Jung Min Seo spelade remi med världsspelaren Baadur Jobava från Georgien på bord 2. I en kommentar till Schack.se säger Baadur Jobava:

– Jag hade hoppats på en bättre fight. Jag trodde under partiet att det uppkomna damslutspelet var vunnet för mig, men datorn visar nollor.

På bord 1 vann Pia till synes enkelt mot Erik Malmstig som annars gjort ett starkt turneringsresultat.

Daniel Alfredsson. Foto: Lars OA Hedlund

I Harplinge Open Mini har Daniel Alfredsson från IFK Hindås näst intill säkrat segern. Han, liksom Pia, har tagit 6/6 poäng. Daniel leder med 1,5 poäng före de närmaste konkurrenterna. Totalsegern i lilla GP-serien är redan avgjord. Jung Hyun Seo spelar och är på plats i Tylösand för att ta emot förstapriset i GP-serien.

[ANALYSERA MERA] Alla livesända partier i Deltalift Open: