LASK Schackstudion IM

Publicerad 24 maj, 2019 av Axel Smith


I juli spelas en IM-turnering i Lund med ett annorlunda upplägg. Turneringen består av fyra tremannalag som möter varandra inbördes i rond 1-3, 4-6 respektive 7-9.
– Det är ett liknande upplägg som matcherna mellan “women & veterans”, och “experienced & rising starts” som arrangerades i Holland, säger Axel Smith. Gissningsvis går de tre andra lagen hårt åt Team Masters, med tre internationella mästare. En av dem gör sin första turnering som IM. Han får titeln nu i juni 54 år ung.

Turneringen planerades relativt sent, vilket gjorde att många av de inbjudna spelarna var uppbokade på andra håll. 17 GM/IM och 24 titelkandidater tackade nej. De 12 spelarna kan alltså inte känna sig allt för utvalda.
För några blir det mycket schack – dagen innan avslutas XtraCon i Helsingör och några timmar efter sista ronden startar Cellavision Chess Cup. Det finns inte heller någon möjlighet att ta en halvdag ledigt med en kort remi – Sofiareglerna förbjuder remianbud.

Så vilka blir då lagen? I morgon presenterar vi det första, och därefter följer de övriga lagen under dagarna som kommer. Mer information finns på turneringshemsidan: www.lask.se/im