Bengt Hammar amatörvärldsmästare på Kos

Publicerad 24 maj, 2018 av Niklas Sidmar

Bengt Hammar Foto: Gunnar Sundman
Bengt Hammar Foto: Gunnar Sundman

Amateur Chess Organization (ACO) har hållit sitt världsmästerskap på den grekiska ön Kos. Här har alla chans att bli världsmästare eftersom det koras 7 mästare i olika ratinggrupper. Över 300 spelare från 29 nationer deltog detta år. 14 spelare var från Sverige, och vi fick också en världsmästare. I B-gruppen för spelare mellan 2001 och 2200 segrade nämligen FM Bengt Hammar efter att ha hållit ledningen från start till mål. I den 77 spelare starka C-gruppen (1801-2000) tog Peter Carlsten en fin femteplats.
Det bjöds på extra stjärnglans eftersom GM Alexei Shirov gästade i början av turneringen och GM Judit Polgar dök upp vid prisutdelningen.
Turneringens heemsida