Skol-SM: Spännande i många grupper

Publicerad 6 oktober, 2017 av Sverrir Thór

Teodora Holst är en av ledarna i grupp F. Foto: Lars OA Hedlund.
Teodora Holst är en av ledarna i grupp F. Foto: Lars OA Hedlund.

Sju spelare har tagit full pott A-gruppen i Skol-SM i Katrineholm som inleddes i Katrineholm idag. Första dagen spelades två ronder och följaktligen har den ledande septetten tagit 2 poäng. I den gruppen återfinns dock inte de två förhandsfavoriterna FM Martin Jogstad och FM Felix Tuomainen, som båda har släppt en remi.

I grupp B är dock förhandsfavoriten med i toppgruppen, FM Milton Pantzar, har vunnit båda sina partier, liksom nio andra spelare men andrarankade Santiago Grueso Cordoba har släppt en remi.

I grupp C kan vi vänta oss en mycket spännande kamp mellan tre spelare som rankingmässigt är överlägsna och samtliga tre har också tagit full pott i de inledande ronderna, liksom ytterligare sju spelare. Även i grupp D kan kampen bli hård och spännande och där delar åtta spelare ledningen och i grupp E tar man inga fångar då inte ett enda parti har slutat med remi i de inledande ronderna. Hela 18 spelare har tagit full pott i grupp E och i grupp F likaså.

I grupperna G, H och I är ledargrupperna inte lika stora men å andra sidan är antalet deltagare i dessa grupper inte lika stort men även där lär kampen bli spännande.

Skol-SM resultatsida
Bilder av Lars OA Hedlund