Svenskt brons i Flick-NM

Publicerad 1 maj, 2017 av Sverrir Thór

Medaljisterna i A-gruppen med Louise Westin längst till vänster. Foto: Lars OA Hedlund.
Medaljisterna i A-gruppen med Louise Westin längst till vänster. Foto: Lars OA Hedlund.

Det blev en svensk medalj i Flick-NM som avgjordes på salongerna i Stockholm i Valborgshelgen. Louise Westin, Limhamns SK, kom på tredje plats i A-gruppen med 3 poäng på de fem ronderna. Westin började bra men stötte på patrull under sista dagen och förlorade båda partierna, mot vinnaren Ellen Kakulidis, Danmark, och norskan Ingrid Greibrokk som slutade på andra plats.

I B-gruppen hade de svenska spelarna Elsa Wass och Alva Sörensen på förhand tungt då de var bland de lägst rankade. Wass fick 2 poäng på de fem ronderna och hamnade på sjunde plats medan Sörensen slutade på nionde plats med 1 poäng. Vinnare blev norskan Ingrid Skaslien som fick 4 poäng, en halv poäng mer än isländskan Nansý Davíðsdóttir och den andra norskan, Thyra Kvendseth.

Även i yngsta gruppen, C-gruppen, blev det norskt i topp genom Live J. Skigelstrand som tog 4½ poäng. På andra plats kom finskan Sara-Olivia Sippola med 3½ poäng, lika många som trean Nienke van der Brink. Svenskorna Agnes Ng och Linnea Johansson-Öhman fick båda 2 poäng och hamnade på sjunde repsektive åttonde plats.

Turneringshemsidan
Bilder av Lars OA Hedlund