Skol-NM spelas i helgen i norska Drammen

Publicerad 16 februari, 2017 av Sverrir Thór

Santiago Grueso Cordoba är högst rankad av de svenska spelarna. Foto: Lars OA Hedlund.
Santiago Grueso Cordoba är högst rankad av de svenska spelarna. Foto: Lars OA Hedlund.

Imorgon klockan 9 drar skol-NM igång i norska Drammen. Som vanligt spelas turneringen i fem olika klasser där varje nordiskt förbund representeras av två spelare i varje grupp. Man spelar sex ronder, två om dagen, och spelet beräknas vara klart vid 18-tiden på söndag.

Sverige representeras av tio spelare. I A-gruppen, den äldsta gruppen, spelar Axel Berglind och Joakim Mörling för svensk del. Berglind (2130) är rankad sjua och Mörling (2079) är rankad åtta. Favorit är FM Högni Egilstoft Nielsen från Färöarna, som ju tog en IM-norm i Rilton Cup i julas.

I grupp B är det Joakim Nilsson (2014) och Andy Fang (1846) som försvarar de blågula färgerna. De är rankade sjua respektive nia och favorit är norrmannen FM Johannes Haug. I grupp C är Santiago Grueso Cordoba (2168) rankad fyra och Gabriel Nguyen (1968) sjua, favorit är FM Vignir Vatnar Stefánsson från Island, och i grupp D är det Philip Sandberg (1951) och Christopher Jernberg (1616) som representerar Sverige. Sandberg är rankad tvåa efter Jens Ingebretsen från Norge och Jernberg är nionde rankad.

Slutligen är Edvin Trost (1843) favorit i grupp E och Hugo Wernberg (1669) är rankad trea.

Schack.se kommer att rapportera dagligen från turneringen.

Turneringshemsidan