Skol-NM: Nguyen med stark remi mot isländsk FM

Publicerad 18 februari, 2017 av Sverrir Thór

Gabriel Nguyen, Linköpings ASS. Foto: Lars OA Hedlund.
Gabriel Nguyen, Linköpings ASS. Foto: Lars OA Hedlund.

Första speldagen i skol-NM i Drammen är nu avklarad och efter två spelade ronder har Axel Berglind tagit 1 poäng i A-gruppen, genom två remier. Han är på 8:e plats i tabellen, tre platser före Joakim Mörling som förlorade i första ronden och spelade sedan remi. I B-gruppen har Andy Fang vunnit ett av sina partier och förlorat det andra. Det placerar honom på 9:e plats, en plats före Joakim Nilsson som förlorade båda sina partier i de inledande ronderna.

I grupp C har båda de svenska spelarna tagit varsin poäng, Santiago Grueso Cordoba vann i första ronden och förlorade i andra och Gabriel Nguyen svarade för en mycket stark insats i första ronden när han spelade remi mot favoriten, FM Vignir Vatnar Stefánsson från Island. I andra ronden spelade Nguyen remi mot den andra isländska deltagaren, Nansý Davíðsdóttir. Grupp C är på förhand kanske den tuffaste av alla grupper i turneringen, utöver Stefánsson är FM Toivo Keinänen från Finland och FM Andreas Tryggestad från Norge med.

I grupp D spelar Cristopher Jernberg och Philip Sandberg och där är det Jernberg som placerar sig bäst av svenskarna, han sitter på 6:e plats med 1 poäng efter två ronder medan Sandberg har tagit ½ poäng och sitter på 8:e plats.

De på förhand bästa svenska chanserna finns i E-gruppen där Edvin Trost är favorit och Hugo Wernberg är tredje rankad och i de två första ronderna har de två svenskarna gjort det de ska. Trost leder med full pott och Wernberg är trea med 1½ poäng.

Spelet fortsätter idag med två ronder.

Turneringshemsidan