Skol-NM: Dubbelt svenskt i topp i yngsta gruppen

Publicerad 18 februari, 2017 av Sverrir Thór

Axel Berglind och Joakim Mörling kämpar i motvind i A-gruppen av Skol-NM som nu spelas i Drammen i Norge. Efter fyra ronder av sex ligger Berglind på 8:e plats med 1½ poäng medan Mörling är sist i tabellen med 1 poäng. Leder gör dansken Viktor Nielsen med 3½ poäng. Även i grupp B får svenskarna finna sig i bottenkampen, Andy Fang har tagit 1½ och Joakim Nilsson 1 poäng vilket placerar dem på 10:e respektive 11:e plats.

I den tuffa grupp C går det betydligt bättre från svenskt vidkommande då Gabriel Nguyen är med och kämpar i toppen, på 3:e plats med 3 poäng och Santiago Grueso Cordoba har tagit 2 poäng vilket räcker till 7:e plats. Imorgon får Nguyen möta ledande norrmannen FM Andreas Tryggestad.

Även i grupp D är en svensk med och utmanar om topplaceringarna, Philip Sandberg som med sina 2½ poäng ligger en halva bakom en kvartett om fyra spelare som delar ledningen och på 8:e plats återfinns Christopher Jernberg som i första ronden slog en av favoriterna, islänningen Óskar Víkingur Davíðsson.

Slutligen ser det mycket ljust ut för svenskarna i grupp E där det är dubbelt svenskt i topp genom ledande Edvin Trost som har vunnit alla sina partier och Hugo Wernberg som tagit 2½ poäng och ligger på andra plats. De två svenskarna möts imorgon bitti och turneringen avgörs sedan imorgon eftermiddag.

Turneringshemsidan