Vera Nebolsina med full pott i Rilton Elo

Publicerad 3 januari, 2017 av Sverrir Thór

Liksom i huvudturneringen har nu sju ronder spelats i Rilton Elo och i ensam ledning är ryskan WGM Vera Nebolsina. Ryskan som är andrarankad i turneringen, efter Anders Owen Jansson, har visat upp strålande form och ännu inte förlorat en poäng. Full pott alltså och hon måste i nuläget anses vara favorit att vinna turneringen.

Ensam tvåa med 6 poäng är Anton Nizov, Malmö AS, och i rond åtta möts Nebolsina och Nizov. På en delad tredjeplats med 5½ poäng kommer sedan fem spelare.

I Rilton 1800 har fyra ronder av sju spelats och fem spelare har tagit 3½ poäng varav Gusztáv Láng har bäst kvalitetspoäng och i Rilton 1600 har elvaårige Akash Mitra bäst kvalitetspoäng bland de sex spelare som tagit 3½.

Turneringshemsidan