Rilton Elo: Lyckas Nebolsina bygga staket?

Publicerad 5 januari, 2017 av Sverrir Thór

Vera Nebolsina har redan säkrat segern i Rilton Elo. Foto: Lars OA Hedlund.
Vera Nebolsina har redan säkrat segern i Rilton Elo. Foto: Lars OA Hedlund.

WGM Vera Nebolsina fortsätter vinna och har inför sista ronden av Rilton Elo redan säkrat turneringssegern. Nu återstår bara att se om ryskan kan fullända staketet, om hon vinner mot Joydev Saha från Indien så kommer hon att ha tagit 9 poäng på de nio ronderna vilket alltid är imponerande.

På en delad andra plats i turneringen kommer hela åtta spelare, bland dem Joydev Saha och Anton Nizov som Nebolsina vann i åttonde ronden. Dessa har samtliga tagit 6 poäng på de åtta ronderna.

I Rilton 1800 är Gusztáv Láng och Erland Jäppinen i delad ledning med 5½ poäng på de sex spelade ronderna, en hel poäng före den jagande klungan, och i Rilton 1600 är elvaårige Akash Mitra i ensam ledning. Även han har tagit 5½ poäng försprånget till Jacob Hagström och William Olsson är en halv poäng.

Turneringshemsidan