Nebolsina fick 9/9 – dubbelt Uppsala i Rilton 1800 och 1600

Publicerad 5 januari, 2017 av Sverrir Thór

Vera Nebolsina förlorade inte en poäng i Rilton Elo. Foto: Lars OA Hedlund.
Vera Nebolsina förlorade inte en poäng i Rilton Elo. Foto: Lars OA Hedlund.

Liksom i de åtta första ronderna av Rilton Elo vann ryskan WGM Vera Nebolsina sitt parti i den nionde och sista ronden. Hon mötte indiern Joydev Saha och facit blev därmed full pott, eller ett staket som det ofta heter på schackspråk. Dessutom kunde hon inkassera första priset på 7 000 kronor. Att vinna en turnering utan att ens släppa en remi händer inte varje dag och prestationen är mycket imponerande.

På andra plats kom Max Wahlund som med sina 7 poäng även vann ratinggrupp 1 och på tredje plats, med bäst kvalitetspoäng bland dem som tog 6½ poäng kom Anton Nizov.

Erland Jäppinen vann Rilton 1800. Foto: Lars OA Hedlund.
Erland Jäppinen vann Rilton 1800. Foto: Lars OA Hedlund.

I Rilton 1800 och Rilton 1600 blev det dubbelt Uppsala SSS genom Erland Jäppinen respektive Akash Mitra. I Rilton 1800 vann Jäppinen över Alex Hegedus i sista ronden samtidigt som Gusztáv Láng förlorade mot Albin Danielsson. Därmed kunde Jäppinen säkra segern. Han fick 6½ poäng på de sju ronderna, en hel poäng mer än Láng på andra plats och Danielsson på den tredje.

Akash Mitra vann Rilton 1600. Foto: Lars OA Hedlund.
Akash Mitra vann Rilton 1600. Foto: Lars OA Hedlund.

I Rilton 1600 hade Akash Mitra ledningen hela turneringen och släppte den inte i sista ronden heller. Då vann han över Jacob Hagström och säkrade segern i turneringen med 6½ poäng, en hel poäng före tvåan, William Olsson. Hagström var sedan trea med 5 poäng.

Turneringshemsidan