LCC: Andra raka för Naka

Publicerad 13 december, 2016 av Sverrir Thór

För den som följer fotboll är det inte ovanligt med fans och åskådare som häcklar spelare, i synnerhet om dessa inte presterar på topp. I och med schackets internetifiering har vi i allt större utsträckning få se liknande utveckling inom schacket. En av de spelare som fått känna på detta är holländaren Anish Giri som varit något av fansens favorithackkyckling det senaste året. På chattar, i sociala media och på internetforum har den unge Giri hånats för det antal remier han spelat.

Och visst har han spelat många remier men Giri är trots allt en formidabel schackspelare som självklart är beundrad och av antalet pikar att döma även avundad för sin exceptionella talang. Han saknar dock fortfarande den där stora turneringssegern och i London Chess Classic är den gode Anish återigen inne på remispåret och den ende som fortfarande är utan vinst eller förlust. I rond fyra var det ledande Wesley So som stod för motståndet.

Övriga partier slutade även de med remi förutom drabbningen mellan turneringens kanske två mest kreativa spelare, Veselin Topalov och Hikaru Nakamura som vanns av den sistnämnda. Nakas andra vinst i rad och Topalovs tredje förlust.

So är alltjämt i ensam ledning men Nakamura har nu anslutit sig till de jagande som ligger en halva bakom ledaren.

Turneringshemsidan