Blomqvist och Hector fortsätter leverera i London

Publicerad 15 december, 2016 av Sverrir Thór

Jonny Hector. Foto: Lars OA Hedlund.
GM Jonny Hector. Foto: Lars OA Hedlund.

Åttonde och näst sista ronden av den öppna turneringen i London Chess Festival spelades ikväll och för GM Erik Blomqvist och GM Jonny Hector blev det ännu en lyckad kväll. Blomqvist mötte den armeniske stormästaren Robert Hovhannesyian och fick remi medan Hector vann över franska stormästaren Matthieu Cornette. Det innebär att de två svenskarna båda ligger på 6 poäng och på en delad femteplats, en poäng bakom den nye ledaren Etienne Bacrot som i åttonde ronden slog indiska underbarnet Aravindh Chithambaram som lett i stort sett hela turneringen.

De två svenskarna är dock inte med i diskussionen om slutsegern då de högst kommer att kunna få 7 poäng och en handfull spelare kommer att ligga över den vinstsumman.

Vad gäller övriga svenska deltagare i turneringen så vann FM Tom Rydström i åttonde ronden mot en engelsk WFM medan Peter Korning och Daniel Johnson båda förlorade sina partier. Toni Johansson spelade remi mot polacken Tennessee Opasiak.

Turneringshemsidan