Veteran-VM: Fyra svenska poäng i femte ronden

Publicerad 24 november, 2016 av Sverrir Thór

Efter fyra raka vinster i inledningen av veteran-VM i Marianske Lazne stötte GM Ralf Åkesson på patrull i den femte ronden i form av … Svensken förlorade därmed sitt första parti men är givetvis kvar i toppstriden i klassen 50+ med 4 poäng på de fem ronderna. FM Rolf Bergström som spelar i samma klass förlorade även han och har med sina 2½ poäng inte tätkänning.

I klassen 65+ spelar tio svenskar och där har hittills Nils-Åke Malmdin gjort bäst ifrån sig. I femte ronden slog han en fransk IM och efter fem ronder har Malmdin liksom Åkesson i den yngre klassen tagit 4 poäng och har tätkänning. Nils-Gustav Renman spelade remi i sitt parti, liksom Kaj Andersson och utöver Malmdin vann Jan-Olov Lind och Peter Dalling sina parter. Övriga svenskar förlorade och således samlade den svenska truppen endast 4 poäng i ronden.

Sjätte ronden spelas idag klockan 15.

Turneringens hemsida