Malmdin visar storform i VM

Publicerad 24 november, 2016 av Sverrir Thór

FM Nils-Åke Malmdin. Foto: Lars OA Hedlund.
FM Nils-Åke Malmdin. Foto: Lars OA Hedlund.

Den svenska truppen i VM för seniorer som nu spelas på den tjeckiska kurorten Marianske Lazne samlade ihop 8½ poäng i turneringens sjätte rond. GM Ralf Åkesson spelade remi i sitt parti i klassen 50+ mot engelsmannen FM Terry Chapman och i samma klass vann FM Rolf Bergström över hemmaspelaren Miroslav Elias.

I den äldre klassen, 65+, vann FM Nils-Åke Malmdin sitt andra parti i rad mot en IM och denna gång var det skotten Craig Pritchett som föll offer för den formstarke svensken. Malmdin som ännu är utan förlust är på 8:e plats och kommer i sjunde ronden att få möta en riktig legend, den ryske stormästaren Evgeny Sveshnikov vars namn har blivit odödligt tack vare hans bidrag till öppningsteorin. Även IM Nils-Gustaf Renman vann sitt parti och har efter förlusten i rond två kommit igång med 3½ poäng på de senaste fyra partierna.

Jan-Olov Lind, har liksom Malmdin, gått utan förlust hittills i turneringen men han har dock spelat fem remir och ligger därför 1½ poäng bakom Malmdin.

Imorgon är spelarna lediga och sjunde ronden spelas klockan 15 på lördag.

Turneringshemsidan
Livesändning