Magnus vinner – enligt läsarna

Publicerad 11 november, 2016 av Sverrir Thór

fidewcDet blir regerande världsmästaren, Magnus Carlsen, som vinner VM-matchen i New York och försvarar därmed sin titel. Inget särspel kommer att krävas utan norrmannen kommer att säkra segern i de tolv ordinarie partierna. Det tror åtminstone en övervägande majoritet av schack.se:s läsare enligt den läsarundersökning som pågått de senaste dagarna.

Frågan som läsarna fick svara på var följande: Hur tror du VM-matchen slutar? Fyra svarsalternativ erbjöds:

– Carlsen vinner i ordinarie spel
– Karjakin vinner i ordinarie spel
– Carlsen vinner i särspel
– Karjakin vinner i särspel

249 röster registrerades varav 206 (82,7 procent) valde det första alternativet ovan. 19 svarade att Karjakin vinner i ordinarie spel (7,6 procent), 13 svarade att Carlsen vinner i särspel (5,2 procent) och 11 svarade att Karjakin vinner i särspel (4,4 procent).

Hur det till slut blir får vi veta senast den 30 november.