Hellers och Grandelius om mötet under Rilton Cup

Publicerad 21 november, 2016 av Niklas Sidmar

battleofgenerations-new2Den 5 januari, i samband med avslutningen av årets Rilton Cup, möte Nils Grandelius och Ferdinand Hellers i en match om två snabbschackspartier, med betänketiden 15 minuter + 3 sekunder/drag. Arrangemanget går under namnet Battle of generations och på www.rilton.se intervjuas båda spelarna. Hellers berättar att han spelade sitt senaste tävlingsparti för Kristallen i en lagmatch mot Wasa för några år sedan, och att han inte kommer att förbereda sig på något särskilt sätt, mer än att se till att komma utvilad till matchen. Grandelius spelar VM i blixt och snabbschack veckan före matchen, och menar att det är tillräckligt bra förberedelse.
-Det är ju nästan omöjligt att förbereda sig för en motståndare som inte har spelat schack på många år, konstaterar han i intervjun.