Skrällfritt i första ronden i Uppsala

Publicerad 28 oktober, 2016 av Sverrir Thór

Med undantag för två remier bjöd första ronden i Uppsala Young Champions inte på några större överraskningar. De högre rankade vann mot de lägre förutom i partierna mellan Alfons Emmoth och Felix Tuomainen samt Erland Jäppinen mot Joakim Nilsson.

I andra ronden som spelas imorgon klockan 9 blir det högintressant när två av turneringens affischnamn möts på första bordet, Toivo Keinänen och Vignir Vatnar Stefánsson är båda mycket lovande spelare och har båda blivit FM trots att endast vara 14 respektive 13 år gamla. Ett annat högintressant möte är det mellan Isak Storme och JSM-vinnaren Martin Jogstad.

Imorgon spelas två ronder och den tredje ronden spelas klockan 15.
Partierna livesänds via länken till vänster samt på Chess24.