Nio svenska mästare korade i Lindesberg

Publicerad 9 oktober, 2016 av Sverrir Thór

Rocky Wernerman Foto Lars OA Hedlund
Rocky Wernerman, Stora Vika SK (Grupp I) Foto Lars OA Hedlund

Årets Skol-SM är avslutat, och nio SM-titlar är utdelade.
I äldsta klassen blev det till slut Rockadens Axel Berglind som efter att ha förlorat första partiet vann resterande åtta och tävlingen. Två kom Martin Jogstad och trea Joakim Mörling. I B-klassen var det rekordjämnt mellan ettan Joakim Nilsson och tvåan Milton Pantzar och för att skilja emellan dem fick man gå på antalet vinstpartier och då var det Nilsson som kom etta. På tredje plats kom sedan Baldur Teodor Petersson.

I C-klassen var Santiago Grueso Cordoba ohotad på första platsen, före Anna Cramling och Kajsa Nilsson och i D-klassen kom Gabriel Nguyen först i mål, tack vare kvalitetspoäng. Tvåa blev Ludvig Carlsson och trea Hampus Sörensen. Klass E vanns av Philip Sandberg och tvåa kom Felix Ytterberg. På tredje plats i klass E kom Gustav Törngren.

F-klass vanns av Christopher Jernberg, före Joar Östlund och Sebastian Ivarsson och även där krävdes det kvalitetspoäng för att bestämma vinnaren. I G-klassen kom Hugo Wernberg etta, före Melvin Vu och Felix Muntean och i H-klassen var det Edvin Trost som vann före Ludwig Sandhu och Ludvig Morell. Slutligen vanns sedan Rocky Wernerman före Mio Fischer och Marek Religa och här krävdes det också kvalitetspoäng för att få fram en vinnare.

Bästa skola blev Vallatorpsskolan i Täby före Ervalla skola och Maria Elementarskola i Stockholm.

Totalt deltog 381 spelare i Skol-SM.

Resultatsida

Bilder på övriga vinnare (Foto: Lars OA Hedlund):

Axel Berglind, SK Rockaden Stockholm (Grupp A)
Axel Berglind, SK Rockaden Stockholm (Grupp A)
Joakim Nilsson, SK Rockaden Stockholm (Grupp B)
Joakim Nilsson, Uppsala SSS (Grupp B)
Santiago Grueso Cordoba, Västerås SK (Grupp C)
Santiago Grueso Cordoba, Västerås SK (Grupp C)
Gabriel Nguyen, Linköpings ASS (Grupp D)
Gabriel Nguyen, Linköpings ASS (Grupp D)
Philip Sandberg, SK Rockaden Stockholm (Grupp E)
Philip Sandberg, SK Rockaden Stockholm (Grupp E)
Vhristopher Jernberg, Västerås SK (Grupp F)
Vhristopher Jernberg, Västerås SK (Grupp F)
Hugo Wernberg, Wasa SK (Grupp G)
Hugo Wernberg, Wasa SK (Grupp G)
Edvin Trost, SK Rockaden Stockholm (Grupp H)
Edvin Trost, SK Rockaden Stockholm (Grupp H)