Första ronden i Allsvenskan färdigspelad

Publicerad 24 oktober, 2016 av Sverrir Thór

I helgen spelades första ronden i Allsvenska serien. Elitserien och Superettan hade redan haft premiär men i övriga divisioner ägde premiären rum och i division 1 norra har Wasa, Upsala II, Kungstornet II och Östersund nu tagit 2 poäng var. I ledning på partipoäng är Wasa som tvålade till Hässelby rejält med 7½-½.

I division 1 östra har Örebro SS tagit ledningen efter en 5½-2½ seger i Närkederbyt mot Ervalla. Även Stockholms SS II och Kristallen vann sina matcher, mot Farsta respektive Rockaden Sthlm III. Linköping och Västerås II spelade oavgjort i sin match. I division 1 västra vann Jönköping, Manhem II, Kamraterna II och Skara sina matcher och sett till partipoäng är Jönköping och Manhem II i delad ledning med 5½ poäng.

I division 1 södra vann sedan både Helsingborg och Harplinge-Halmstad sina respektive matcher med 7-1 (intressant nog spelade båda lagen bortamatcher i Göteborg) och leder före Åstorps SS och Malmö AS II som också vann sina matcher.

För resultat i övriga divisioner hänvisas till allsvenska resultatsidan.