Carlsson till playoff i miljonärsschacket

Publicerad 11 oktober, 2016 av Sverrir Thór

GM Pontus Carlsson spelar i Atlantic City. Foto: Arrangörens hemsida/David Llada.
GM Pontus Carlsson spelar i Atlantic City. Foto: Arrangörens hemsida/David Llada.

När sju ronder hade spelats låg Pontus Carlsson på 25:e plats i öppna turneringen Millionaire Chess som avgjordes i Atlantic City på måndagen. Carlsson fick 4½ poäng på de sju ronderna och kvalificerade sig därmed till en playoff till Millionaire Monday där han dock förlorade mot GM Mark Paragua.

Vinnare blev polacken Dariusz Swiercz som i finalen vann över engelsmannen Gawain Jones med 2-0. Efter sju spelade ronder hade Jones tagit 6 poäng, liksom peruanen Emilio Cordova och Swiercz och kinesen Jianchao Zhou hade tagit 5½ poäng. Dessa fyra kvalificerade sig till ett slutspel, Millionaire Monday, där Jones i semifinalen vann över Zhou och Swiercz slog Cordova och i finalen vann sedan Swiercz. På tredje plats kom kinesen Zhou som vann Cordova i bronsmatchen.

 Turneringshemsidan