Ungdoms-EM: Stora framsteg i rond åtta

Publicerad 27 augusti, 2016 av Sverrir Thór

Milton Pantzar. Foto: Lars OA Hedlund
Milton Pantzar. Foto: Lars OA Hedlund

Isak Storme och Milton Pantzar lyckades hitta tillbaka till den vinnande vägen i den åttonde och näst sista ronden av Ungdoms-EM i Prag. Båda hade haft en bedrövlig intermezzo-period i turneringen efter en bra inledning men i åttonde ronden vann de och förhoppningsvis ger det ett bra självförtroende inför slutronden.

Felix Tuomainen förlorade sitt tredje parti i rad mot en högre rankad motståndare och för Kajsa Nilsson och Gustav Törngren blev det remi mot lägre rankade. Tre poäng av fem möjliga blev alltså den åttonde rondens facit vilket är ett stort framsteg från ronderna fem till sju då facit blev sammanlagt 2 poäng.

Inför sista ronden som spelas på lördagen har Storme tagit 4 poäng och ligger på 62:a plats. Det gör honom bäst av svenskarna och näst bäst har Tuomainen presterat, 3½ poäng, och 65:e plats. De övriga har tagit 3 poäng och Nilsson ligger på 77:e plats medan Pantzar är 104:e och Törngren 120:e.

Turneringshemsidan