Skol-SM dag 1

Publicerad 10 oktober, 2014 av Frans Dahlstedt

rydstromdolk2014Strax före klockan 18.00 invigdes Skol-SM i schack 2014 av Ulf Hedin, ordförande i Växjö kommuns fritidsnämnd, tillsammans med överledare Håkan Jalling. Med alla samlade räknade vi till 406 starter i årets upplaga. Rond 1 bjöd bland annat på ett Växjöderby i grupp A mellan två av toppkandidaterna, Tom Rydström och Mattis Olofsson-Dolk (bilden). Partiet utvecklades till en häftig kampbatalj men till slut kunde den sistnämnda lämna brädet med hela poängen.

Vi kan räkna till hela 87 spelare som har vunnit båda sina partier efter fredagens spel, men det är under lördagen den stora delen av tävlingen avgörs, då de äldre spelar fyra ronder medan de yngre ska hinna med sex partier. Imorgon börjar spelet klockan 09.00 och kan följas via livesändning och resultatrapportering.