Fullpoängare och föredrag i Växjö

Publicerad 11 oktober, 2014 av Frans Dahlstedt

IMG_2129Andra dagens spel är till ända i Växjö. Lördagen är som bekant den mest intensiva dagen under ett Skol-SM, och nu återstår endast slutspurten. I de äldre klasserna har sex ronder avverkats, och bland grupperna F-I har åtta av totalt 11 ronder spelats. Totalt har tre spelare vunnit alla sina partier: Margo Polovnikova (grupp G), Akash Mitra (grupp H) samt Edvin Trost (grupp I).

På programmet som riktar sig till medföljande föräldrar och ledare fanns idag två föredrag med Jesper Hall, som dels gav om tips och råd för schackföräldrar, men också berättade mer om hur det är att träna schack. Föredragen var mycket uppskattade och föreläsningssalen var fullsatt två gånger om. På lördagkvällen kan spelare och ledare koppla av efter en lång tävlingsdag, med bland annat magishow och filmvisning.

Imorgon ska nio SM-vinnare koras i lika många grupper. Följ upplösningen med start klockan 09.00 i livesändning och via resultatrapporteringen.

(Bilden: Margo Polovnikova (till vänster) har 8 poäng av 8 möjliga i grupp G. Här i partiet mot Agnes Ng i rond 6.)