Örebro satsar på Skol-SM

Publicerad 8 september, 2014 av Kent Vänman

anders-linden_litenÖrebro läns Schackförbund tillhör de distrikt som har en växande ungdomsverksamhet. En GP-serie för ungdomar och ett givande utbyte med Västmanland borgar för bra tävlingsmöjligheter. Höjdpunkten under året är emellertid deltagande i Skol-SM. Det är ett äventyr att åka iväg med schackkompisarna, övernatta och dessutom spela en spännande tävling med andra barn än de man normalt möter. I år hoppas man komma iväg med fler barn än vanligt genom att arrangera en gemensam resa.

– Vi kommer att hyra minibussar och bo tillsammans på hotell. Länsförbundet kommer att subventionera resan för att så många som möjligt ska komma med och spela, berättar distriktsordförande Anders Lindén (bilden).

Att detta kommer att ge positiva återverkningar på verksamheten i Örebro är odiskutabelt. Erfarenheten visar att deltagande i tävlingar som Skol-SM förstärker sociala band mellan barnen och fördjupar schackintresset. Kan man önska sig mer!?