Manhems schackvecka R1: hårt spel från start

Publicerad 10 augusti, 2014 av André Nilsson

De danska bröderna Fries-Nielsen spelar flitigt i Sverige. För en vecka sedan tog Niels Jörgen hem Rödeby Open och den kommande veckan deltar Jens Ove i Manhems IM-turnering.
Jens Ove Fries-Nielsen
Foto: Sören Svensson

Manhems schackvecka bjuder både på IM-turnering och elo-dito och den förstnämnda livesänds. Förhandsfavoriten Lars Karlsson är upptagen med spel i Stockholm och spelar sitt första parti i dag och spelar ikapp senare under veckan.

Första ronden bjöd på hårt spel i båda turneringarna och endast ett parti slutade remi. Största överraskningen var att Harald Berggren Torell besegrade IM Vladimir Poley.

SS Manhems hemsida | Partier

De danska bröderna Fries-Nielsen spelar flitigt i Sverige. För en vecka sedan tog Niels Jörgen hem Rödeby Open och under Manhems schackvecka deltar Jens Ove i IM-turneringen.Vi bjuder på en partiavslutning från den första ronden där Jens Ove kraftfullt bryter upp Västerås-tysken Jürgen Brustkerns kungsställning.