Derbyvinst!

Publicerad 6 augusti, 2014 av Axel Smith

Jessica1os-logga

Ellinor Frisk och Pia Cramling ordnade 1-0 och 2-0 mot Norge II. I det läget såg Inna Agrest ut att förlora och Jessica Bengtsson (bilden) behövde därmed remi.
– Jag spelade sunt, säger hon efter partiet. Men så försökte hon vinna och satsade på att hitta någon kul idé. I tidsnöden kom hon lite sämre, och då kände jag att det var lugnt.
   Norskan hade en svag kung och Jessica fick in en bondeframstöt som gjorde att hon kunde komma in med damen. Det blev snabbt matt och matchsegern var säkrad. För Jessica kändes det mer speciellt att besegra Norge än att vinna en annan match, även om det var andralaget. Efter tre ronder har hon 2½ poäng.
– Än så länge är jag nöjd, även om jag mött lika bra eller sämre motstånd. Inför OS har jag tränat på rätt mycket för att vara mig. En timme per dag, minst.
   Var du orolig när det inte gick så bra i SM?
– Nej, jag tycker ändå att jag tränat på bra, så jag hoppades att det skulle gå bra.
   Inna fick slutligen en halva till skänks i en ställning där hon var matt i 14 drag – motståndaren repeterade en gång för mycket. Bra pressat på klockan och påpassligt att kräva remi.

De nordiska lagen: Sverige 7, Norge 6, Island 6, Norge II 5, Danmark 4, Norge III 4, Finland 4. På torsdagen är det fridag och därefter väntar Vietnam. Bild från en tidigare rond.