4-0 mot Jordanien

Publicerad 4 augusti, 2014 av Axel Smith

Sverigedam3-3os-loggaEn stor behållning med OS är okända spelare från små nationer som inte spelat så mycket, men som ändå håller hög spelstyrka. Bara de inte möter det egna laget! Så blev det inte i damlagets match mot Jordanien, som vanns övertygande med 4-0.
På invigningen sa Norges finansminister att hon såg fram emot att OS skulle ”deliver world class chess games”. NRK:s sändningar lär följas av en betydande andel av alla norrmän och 100 miljoner beräknas följa livesändningen, som bland annat erbjuder kommentatorer på tre språk.
Inna Agrest var en av dem som bidrog till underhållningen idag – angreppssegern kan ses nedan.
Ellinor Frisk kom upp med ett mycket ovanligt andradrag och vann efter att motståndaren satt bort en bonde i mittspelet. När det gäller nya drag är det emellertid ingen som slår den finske spelaren Vilka Sipilä. I rond ett öppnade han med 1.h3, och i rond två med 1.Sa3 följt av 2.Sc4. Det blev vinst respektive remi.
Pia Cramling manövererade hem segern med dam och springare mot dam och löpare, medan Jessica Bengtssons fick kämpa längre med olikfärgade löpare innan segern var i hamn.
Foto från rond två: Jessica Bengtsson