Tidskrift för Schack 1919

Publicerad 2 maj, 2014 av Niklas Sidmar

tfs191-2nI Tidskrift för Schack 1919 berättades om en propagandamatch i Göteborg där totalt 100 spelare från “Schackklubben” och Majornas SS drabbade samman. Arrangör var Göteborgs-Tidningen och matchen slutade med överlägsen seger för Majorna.
I Göteborg spelades också en match om den Collijnska vandringspokalen mellan SS Manhem och Jönköpings SS, Sveriges Schackförbunds tredje kongress hölls i Malmö och Rudolf Spielman spelade flera simultanmatcher i Stockholm.
Årgången bjöd på partier från såväl internationella turneringar som nationella arrangemang, exempelvis Påsktävlingarna i Malmö och förstås kongresstävlingarna. Nordiska schackförbundet firade tjugoårsjubileum och höll sin kongress i Göteborg i augusti.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1919! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.