Tidskrift för Schack 1917

Publicerad 16 maj, 2014 av Niklas Sidmar

tfs171n1917 var året då Sveriges Schackförbund bildades och i TfS berättades om det konstituerande mötet i Stockholm. Ludvig Collijn valdes till SSF:s förste ordförande och de första kongresstävlingarna spelades med ett sextiotal deltagare.
Artiklar som “Ur studiernas och slutspelens rike”, “Teorin om Nordisk gambit” och “Schackspelet och ungdomen” blandades med problem, partier och korta nyhetsnotiser.
I Göteborgs Schackförbunds vårturnering deltog 53 spelare, Malmö Schackklubb erövrade Skånes Schackförbunds nyinstiftade vandringspokal och G. Nyholm från Stockholm vann mästarklassen vid Nordiska Schackförbundets kongress.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 1917! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kommenterade partier, studier, historiska artiklar, intervjuer och mycket annat.