Fressinet vann Sigemanturneringen

Publicerad 19 maj, 2014 av Axel Smith

sigemanFressinet_5419I Sigemanturneringens sista rond blev Erik Blomqvist en aning pressad mot Jan Timman, men höll en solid remi. Det gjorde också Jon Ludvig Hammer mot Laurent Fressinet (bilden) och fransmannen slutade därmed på 3½/5. När det partiet blev remi hade undertecknad chansen att vinna turneringen ensam vid vinst mot Nils Grandelius, och har man en sådan chans måste man försöka. Jag var nöjd med min ställning under större delen av partiet, men det var svårt att göra stora framsteg. Kanske var jag lite för nöjd. När Nils strax före tidsnöden började få motspel fortsatte jag att pressa på och rätt som det var stod jag inför ett ruskigt mattangrepp. Nils avslutning var vacker (se partivisaren).
Slutställning: 1. Laurent Fressinet 3½, 2. Axel Smith 3, 3-4. Nils Grandelius & Jan Timman 2½, 5. Jon Ludvig Hammer 2, 6. Erik Blomqvist 1½
Turneringshemsida. Foto: Calle Erlandsson.